Karakterek és javak

Az, hogy mire költjük pénzünk, melyek azok a javak, amikkel körbevesszük magunk sokat elárul rólunk. Egy képet vetítünk mások felé birtokolt dolgaink által, így a külső szemlélő azonnal és öntudatlanul véleményt formál személyiségünkről. Ez pedig ugyanígy történik történeteink szereplői esetében is.

Mindig megéri, ha betekintést engedünk karaktereink személyes terébe

Ám nem elég, ha csak a külsőségeket mutatod meg, mint azt, hogy palotában él, vagy a sikátorban. Tegyél egy kört az otthonában, adj magadnak időt, hogy felfedezd azt, és lejegyezd pár mondatban a házát, autóját, tárgyait. Ezek a részletek elárulják melyek az értékei (belső), hogyan viszonyul a vagyonához, javaihoz, mit becsül meg, hanyag-e, vagy rendszerető, tehetős, vagy szegény, a tárgyait látva akár meg is tudja tippelni az olvasó, hogy mi a hobbija, mi érdekli. Arra utaló "nyomokat" is elrejthetsz, ami karaktered hátterét, a múltját sejteti, vagy a jövőjét, álmait jelképezi.

Ismerd és alkalmazd ezt a technikát, okosan szórd szét a fontos részleteket, de ne ess túlzásba! Nem kell leírni a legutolsó porszemet, mert az olvasó unatkozni fog. Csak egy kis általánost és bónuszt adj, hol él, emeld ki, mely rá jellemző dolgokat választotta otthonába, az extra betekintés érdekes megvilágításba helyezi a személyiségét. Ez egyfajta intim megismerés a karakter megszokott környezetében.

Rövid bejegyzés, de fontos, ugyanígy kell megemlékezni a szereplő javairól is. Jó munkát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

© Copyright 2015. Theme by Way2themes