Blogokról

Folyton én pof... koptatom a billentyűket, miközben látom, hogy van itt mocorgás. Bloggerek követnek, de hallgatnak. Gyerünk, beszéljünk rólatok! Mit csináltok errefelé, miért indítottatok blogot, mi a blogotok célja?



Miféle kérdések ezek? Egyáltalán miért van szükség célorientált blogokra?

Mert, azt, akinek célja van, könnyebben megtalálja és követi a közönsége illetve, szerencsésebb esetben a közössége.

Szóval mire fektetitek a hangsúlyt, mit akartok elérni a blogotokkal?

Ez potenciálisan az egyik legfontosabb kérdés, amit fel kell tenned magadnak, ha komolyan szeretnél blogot vezetni. Ugyanis a cél egyenlő a hajtóerővel, ez az, ami cselekvésre késztet.
Tehát legyen világos, hogy mit szeretsz, mi az, amivel szívesen foglalkozol.


A kezdetekben, induláskor a legtöbben, legszívesebben mindennel foglalkoznának, ezért eleinte csak szórakozásból fognak a blogolásba. Mindenféléről írnak, amivel semmi baj, szólásszabadság van, bármibe bele lehet kóstolni. Különben is, jó érzésből, korlátok, stressz, és megfelelni akarás nélkül írni.
Persze, ahogy a blogok, úgy bloggereik is számtalan változásokon mehetnek keresztül az idő múlásával.

Ha a delikvens követi a statisztikát, az többek közt arra világíthat rá, hogy az emberek a keresőmotorokon keresztül gyakran lyukadnak ki azokon a bejegyzésein, melyek választ adnak bizonyos, specifikus kérdésekre. Tehát az egyik témára kifejezetten vevők, sőt visszatérők, mert eredeti, kielégítő válasszal szolgál az oldal tulajdonosa.
Tehát a dolgok kezdenek értelmet nyerni, kialakulhat a blog fő témája, a célja, ebből pedig előny származhat. Nem csak olvasó közönségre tehet szert a blogger, hanem egy teljes közösséget is kialakíthat következetes munkával.
+ Ha kitartasz a választott téma mellett, jó helyen szerepelhetsz a keresőkben (pl.Google), aminek pozitív kihatása lehet az oldaladra, és nagyobb a valószínűsége, hogy téged válasszanak a többiekkel szemben és visszatérő látogatóiddá váljanak.


Mert mi is a blog?


A blogok online folyóiratok, eszközök, melyeket különféle módon használhatsz. Például:
- kapcsolatokat építhetsz ki (hasonló érdeklődési kör)-  tájékoztathatsz (hírek)- reflektálhatsz és reagálhatsz valamire (események kommentátoraként)
- jelenthetsz (valamiről, amit szeretsz, szívesen csinálsz)
- reklámozhatsz, eladhatsz valamit
- sőt, taníthatsz általa!
Bármire is használod, bármi a célod, a fő témád, meggyőzőnek és szenvedélyesnek kell lenned arról, amiről írsz. Ha valaki elkötelezetten, céllal ír, azt előbb vagy utóbb megérzik az olvasók, és hinni fognak benne, foganatja lesz annak, amit leírt.

De legyen ez a bejegyzés rövid és szóljon Rólatok!


Miről szól a blogotok? Miről szerettek és szeretnétek blogolni? Van kitűzött célotok, vagy simán szórakozásból csináljátok? + Szavazás oldalt ->


2 megjegyzés:

  1. Én személy szerint kedvtelésből blogok, és hogy legyen felület, ahol elérhetőek a munkáim, illetve tartani tudom a kapcsolatot az olvasóimmal. Nagyrészt csak történeteket rakok fel, olykor becsúszik egy sajátéletes rinyaposzt, de igyekszem minimumra fogni a számukat. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, hamarosan főleg könyves felület lesz! ;) De jót nevettem a rinyaposzton! De az is jöhet, sőt, több is, mert szeretjük, szeretünk rólad olvasni, művésznő! :)

      Törlés

© Copyright 2015. Theme by Way2themes