Díjazzuk a kérdezz-feleleket! :)


Ezt a csodálatos díjat kaptam Gwenemtől, mert itt rontom a levegőt. Köszönöm, drága!:)



Szabályok

mondj 11 tényt magadról
válaszold meg a kérdéseket
tégy fel 11 kérdést
küldd tovább 


11 dolog rólam

1. Imádom a fagyit. Képes vagyok télen-nyáron, rekkenő hőségben, jégfúvásban fagylaltot szerezni, és pusztítani.

2. Egyszer a sok gyerek közül engem hívott fel Levente Péter a színpadra (Égből pottyant mesék című műsor előadásán), hogy együtt vezessünk egy képzeletbeli autót, a műsor végén, a záródalkor pedig felkért táncolni, és azt mondta a többieknek: "Nézzétek, hogy táncol a haja!" Ez örökké bennem marad, irtó büszke voltam.:p

3. Utálom felvételekről visszahallani a hangom. Olyan nyomi, gyerekes csengésű, pedig valójában nem az. ...Ugye?!

4. Rühellem a telefonokat, semmiféle fajta nem hoz lázba. Az idő 99%-ban azt se tudom, hogy hol van az enyém.

5. Most canicrossoznom kellene, de itt ülök. (Mindjárt indulunk Doda...)

6. A mai napig emlékszem az összes, eddigi osztálytársam és tanárom nevére. (Meg olyanokéra is, akiket csak látásból ismertem.) Vigyázz, sosem felejtek!

7. Nagyon szeretek takarítani (vállalok, 1200/per óra...vicceltem), főleg, ha ideges vagyok, remek feszültség levezető.

8. Nyugtalan vagyok, ha nem kezdhetem jógával a napot.

9. Cappuccino bolond vagyok, de leszokóban is... egyszer a diétának is vége lesz.

10. Van egy kutyám, meg két macskám, de összességében gyerekeimnek nevezem őket. Ők meg engem anyjuknak, de tényleg.

11. Megyek canicrossozni, és remélem, hogy nem fog elfújni a szél. Utálok futni, sosem értettem a technikáját, de a kutya-gyerek szereti.

Gwencsi roppant jó, nagggyon elgondolkodtató kérdései (feladtad a leckét):

~ Írd le az első négy szót, ami eszedbe jut a gyermekkorodról!

Gazdálkodj okosan (tudom, nem egy szó... hm, társasjáték), villámsárkány, kutyák, bunyó

~ Szereted a klasszikus zenét? Van kedvenc zeneszerződ/műved?

Nagyon szeretem. Sok kedvencem van, mint Vivaldi, Tchaikovsky, Mahler, Beethoven... Kedvenc művem nincs, műveim igen. Abból is sok, de Vivaldi Négy évszaka fontos helyet foglal el a szívemben, emellett Dmitri Shostakovich - Waltz No. 2-jét rongyosra hallgatom.

~ A hét főbűn közül melyikben érzed magad leginkább vétkesnek?

A legrosszabbat vallom magaménak, és az a torkosság. Noha próbálom leküzdeni, mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem...

~ Ha ékszer lennél, milyen lennél? Bőr, fém, gyöngy? Drága vagy egyszerű, esetleg ékkövekkel kirakott?

Sosem volt tiarám, de mindig szerettem volna, szóval tiara lennék, olyan tündés... Lehet, hogy nem is tiarának hívják ott... mindegy, olyan tündés fej... cucc... dísz... ék. Ezüst, zafír kővel.

~ Bosszant téged, ha valaki nagyon elégedett magával, és ennek hangot is ad? (Nem a magamutogató majmokra gondolok, hanem annak, aki feltűnően ki van békülve magával.) Vagy jobb szereted, ha valaki (ál?)szerény, és megtartja magának a büszkeségét?

Nem bosszant, inkább irigylem őket. Az álszerényektől már jobban viszket a tenyerem, mert tudom, hogy tudják, hogy tudom, azt várják, azt akarják kicsikarni, hogy dicsérgessük őket agyba-főbe.

~ Mi jut eszedbe a következő szavakról/kifejezésekről: sár, karikás szemek, légszomj? Lehet akár egy gondolat, zene, kép, idézet, bármi.

Egy dal ugrott be: Woodkid-Iron. Ettől mindig olyan mocsokban, sárban fetrengős, leharcolt, küzdünk az utolsó leheletünkig érzésem támad.

 ~ Linkelj/illessz be egy képet egy általad gyönyörűnek/jóképűnek tartott nőről és férfiról!

Csak egyről? Pedig széles a paletta. (Tudod, hogy megy ez Gwen.;p)
Hölgyeké az elsőbbség:  Kristin Kreuk. Olyan bájos, finom, kedves vonásai vannak, valami meseszép ez a nő!

A legtutibb pasas (leszámítva a vőlegényem, ne de nem tesszük ki az ablakba, nem kell konkurencia!) pedig az örök number one: Keanu Reeves 
Upsz, keressünk egy kicsit újabb képet is...
Há' de mos' nem? Kérdés nélkül vinném haza! :D

~ Folytatom a hagyományt a "szerinted hogy nézne ki?" kérdésekkel, tehát: szerinted milyen külseje lenne a Mámornak, ha ember lenne?

Olyan Cupidós lenne, bár milyen Cupido? Mámornak tejfehér bőre lenne, aranyszőke, angyalkafürtös tincsei, kék szemei... Inkább napbarnított, barna hajú, és szemű adonisz... olívazöld szemű. Nem tudom, folyton variál ez a pasi. Mert pasi lenne, alakváltó, aki mindig olyan, amilyet az ember óhajt-sóhajt.:p

~ Mennyire hoz zavarba/botránkoztat meg, ha egy írásban/filmben nyíltan ábrázolásra kerül a szexualitás?

Nem botránkoztat meg, ha nem hatásvadász a dolog, azaz nem agyba-főbe nyomják céltalanul, csak, hogy kitöltsék az időt, és a kiéhezetteknek mutassanak pár fogást. Azért részben zavarba is hoz, amikor egy filmben lepedőakrobatika következik, és a jelenetet az ősökkel, vagy a legényem őseivel sasolom. Nem tudom, hogy néznem kellene, vagy se, vagy kezdjek az időjárásról beszélni... pedig az élet része, de velük nézve fura. Pókerarc, pókerarc... Olyan, kínos momentum, tegyünk úgy, mintha mi se történt volna.

~ Férfiak vagy Nők? Többre tartod az egyik nemet a másiknál, vagy mindkét nem csodálatos? (senkit nem verünk meg a válaszáért).

Egyik félt sem tartom többre a másiknál. Illetve a mostanában egyre inkább tomboló feminizmust üdvözlöm, és piszkosul mérges tudok lenni, amikor eddig értelmes pasiknak tartott férfiak /nők ezt összetévesztik a mizandriával. Amúgy mindkét nem csodálatos a maga módján. Azért egy picit sajnálom a férfiakat, amiért nem adatott meg nekik az élet adás csodája.

~ Mekkora jelentőséget tulajdonítasz az álmaidnak (ha szoktál emlékezni rájuk)?

Általában szoktam emlékezni rájuk, és valamennyi -szerintem- jelentőséggel bír. Valamelyik történet alapként szolgál, valamelyik arra sarkall (a francba, túl gyakran), hogy készítsek menekülési terveket egy esetleges zombi apokalipszis esetére, néhány Kasszandrás "ezt megálmodtam" fontos dolog, más álmok pedig olyanok, mintha nem is álmok lennének, hanem valami kapcsolat a mi és egy illetve a másvilág között. Nem vagyok egy spirituális szellemekkel suttogó, de szerintem álmainkban felbukkanhatna olyanok, akik már nincsenek, és az olyan jó, megnyugtató, jelentősége van, hogy nem vagyunk egyedül. Ez valahogy mégis spirituálisan hangzott...


Adós vagyok 11 kérdéssel, de nincs 11 emberem, ezért a jelöltjeim a bárki, akárkik, valakik, a senkik nem, mindenki igen. Gyertek, válaszoljatok bátran a kérdéseimre:


1. Melyik a kedvenc napod (hétfő, kedd, etc.)? Ha van miértje, azt is írd le!
2. Az ősi kérdés: Kutya vagy macska?
3. Hogy viszonyulsz a tömegközlekedéshez, annak minden tömegnyomorát, azaz velejáróját számításba véve?
4. Ha egy napig mentesülnél minden társadalmi elvárás, minden törvény alól, bármit tehetnél következmények nélkül... Mit kezdenél azzal a bizonyos 24 órával?
5. Számodra ki a világ legbénább szuperhőse, akivel biztos, hogy sosem cserélnél?
6. Melyik közösségi (? nevezhetjük mind annak?) oldal, szolgáltatás a kedvenced? (Pl. Facebook, Twitter, Insta...) Miért ott lógsz a legtöbbet?
7. Szerinted egyszer ránk nyitja az ajtót az apokalipszis? Ha igen, miképp fog véget érni a világunk?
8. Születik egy fiad és egy lányod, hogyan neveznéd el őket? Most ne szabj határt a fantáziádnak! Bármi lehet, amiért mások biztos zakkantnak néznének, és ép ésszel magad se neveznéd így el.
9. Ha ezentúl életed hátralevő részében csak egyféle dolgot ehetnél, mi lenne az?
10. Melyik az a karakter (lehet filmből vagy könyvből), akivel a legjobban tudsz azonosulni? Nem amilyen szeretnél lenni, aki olyan, mint te!
11. Az eldobható papírpelenkák hogyan befolyásolják a Föld globális felmelegedését? :D (by Irigy Mirigy) Komolyan: Féljünk a felmelegedéstől, az egész csak félelemkeltés, vagy a francba vele, majd az utókor megbirkózik vele?



2 megjegyzés:

  1. Ó, ha tudnád, milyen csillogó szemekkel olvastam a válaszaidat, meg a tényeket, meg mindent! *-* Fagyi-imádó-tesók vagyunk, az biztos, mert én is bármikor rá tudok ugrani egy fagyos csodára (és kivételesen nem Lokira gondolok.. :D) És a videódból egyáltalán nem hangzik gyerekesnek a hangod, nagyon szép csengésű! :)
    Az alakváltó Mámor gondolatával egyetértek, tiszta logikus. :D A Kenau-képen meg felvisítottam a röhögéstől xD
    No lám a kérdéseket *-*

    1. Melyik a kedvenc napod (hétfő, kedd, etc.)? Ha van miértje, azt is írd le!
    * Hmm, azt hiszem, a kedd. Sulis szempontból nem nyerő, de egy keddi napon születtem, keddi nap volt, amikor találkoztam az egyik legjobb barátommal, és kedd volt akkor is, amikor sulit váltottam és kiszakadtam a pokolból.
    2. Az ősi kérdés: Kutya vagy macska?
    * Macska, mert az csendesebb, tapasztalataim szerint. :D Amúgy nem állatkákhoz találtak ki. Jobban járnak az olyan gondoskodó angyalkákkal, mint te.
    3. Hogy viszonyulsz a tömegközlekedéshez, annak minden tömegnyomorát, azaz velejáróját számításba véve?
    *Iiiiimádok trolizni, buszozni, vonatozni, mindent. Megnyugtat zötykölődni a kilencesen és nézni a várost, bedugott füllel, ha meg nem hallgatok zenét, sok érdekes dolgot hallhatok. :D A nyomort meg eltűröm, ha éppen sokan vannak, de a trolimon ez ritka.
    4. Ha egy napig mentesülnél minden társadalmi elvárás, minden törvény alól, bármit tehetnél következmények nélkül... Mit kezdenél azzal a bizonyos 24 órával?
    *Hú, nem tudom. Nem vagyok szélsőséges típus, így nagy dolgokra biztos nem vetemednék.
    5. Számodra ki a világ legbénább szuperhőse, akivel biztos, hogy sosem cserélnél?
    * Nem ő a legbénább, sőőőt, egyáltalán nem béna, de szegény Bruce Bannerrel tuti nem cserélnék. Jól tudom kezelni a dühöm, de ami neki van, az inkább átok, mint áldás.
    6. Melyik közösségi (? nevezhetjük mind annak?) oldal, szolgáltatás a kedvenced? (Pl. Facebook, Twitter, Insta...) Miért ott lógsz a legtöbbet?
    * A facebook, ha választani kell a közösségiek közül, mert ott tartom a kapcsolatot több barátommal is ♥ (azon kívül másra nemigen használom.)
    7. Szerinted egyszer ránk nyitja az ajtót az apokalipszis? Ha igen, miképp fog véget érni a világunk?
    *Szerintem a végzetünk a Nap kihűlésével érkezne el, vagyis ezt látom a legvalószínűbbnek. Fény nélkül semmi sem marad meg huzamosabb ideig, szóval rövidesen kihalna a bolygó élővilágának tetemes része.
    8. Születik egy fiad és egy lányod, hogyan neveznéd el őket? Most ne szabj határt a fantáziádnak! Bármi lehet, amiért mások biztos zakkantnak néznének, és ép ésszel magad se neveznéd így el.
    * Hú, ezzel most feladtad a leckét, mivel nem szeretnék gyereket, és így nem is gondolkoztam ezen még.. hááát... ha lány lenne, tuti Villő lenne. Olyan gyönyörű ez a név, de sokan lehurrogják. Ha fiú, akkor Tamás, Miklós, vagy Péter. ^^
    9. Ha ezentúl életed hátralevő részében csak egyféle dolgot ehetnél, mi lenne az?
    Fú de hamar megpurcannék valaminek a hiányában, deee mondjuk.. nagymamám csirkéje! :D
    10. Melyik az a karakter (lehet filmből vagy könyvből), akivel a legjobban tudsz azonosulni? Nem amilyen szeretnél lenni, aki olyan, mint te!
    Adam az Only Lovers Left Alive-ből. Nagyon-nagyon hasonlítunk egymásra, néha gesztusaiban, apró megnyilvánulásaiban is felfedeztem magam, a rendetlen lakásáról nem is beszélve. :D Viszont néha meg pontosan úgy akasztom ki a baráti körömet és olyan bogaras vagyok, mint RDJ Sherlockja, szóval az ő szerelemgyerekük vagyok. :D
    11. Az eldobható papírpelenkák hogyan befolyásolják a Föld globális felmelegedését? :D (by Irigy Mirigy) Komolyan: Féljünk a felmelegedéstől, az egész csak félelemkeltés, vagy a francba vele, majd az utókor megbirkózik vele?
    * Szerintem ez egy nagyon fontos és központi probléma, de kevés embernek van energiája törődni vele, és végül nem lesz az ellene való harcból semmi. Hogy az utókor megbirkózik vele, ezt sokan mondják, de belegondolnak abba, hogy az utókorba beletartoznak az unokáik, dédunokáik? Hajaj.

    Köszönöm a lehetőséget, hogy kitölthettem a kérdőívet, remek kérdések voltak :33

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, de örülök, hogy rávetetted magad, köszi.^^ (Kötelező volt neked.;P Olvaslak minden formában!)
      Ez nálam, illetve velem is így van nálad. :D Ennek örömére egyszer el kell rabolnunk egy fagyis kocsit, meg Lokit is na. :p Ne vigasztalj, de köszi. Keanun nem nevetni, tátott szájjal, áhítattal kell adózni előtte!:D

      Na, ha neked állatka nem való, akkor már Lokit se lopjuk el, nem kockáztatjuk a Marvel jövőjét.:p (Mellesleg a 24 órás szabadságot se használnád erre?! Milyen ördögi nőszemély vagy te?:O)
      Ez a Bruce Banner nagyon mély válasz volt, bro. ;D De tényleg, nem is vártam mást.
      A gyereknevekkel nagyon bevadultál, és választ kaptam, a Villő női név. Miért hiszem folyton férfinak?
      Adam vámpír Tom+RDJ sem okozott meglepetést. Ezek a fazonok mindig tudják hol kell feltűnniök.

      Ui.: Ha ennyire menő nagymamád csirkéje küldj galambpostával!;)
      Mentsük meg az utókort! (Most esett le mennyi, hogy milyen apokalipszis hangulata volt pár kérdésnek...ejjj.)

      Törlés

© Copyright 2015. Theme by Way2themes