Kreatív írás

Szinte már minden írással foglalkozó blogon felbukkan a kreatív írás fogalma, így kifejezetten lehetetlenség elmenni mellette. Mivel úton-útfélen én is belebotlok úgy döntöttem, ha minden úgy akarja - azaz a kitartásom és akaratom -, akkor rendszeresen fogok hódolni eme remek írásgyakorlatnak, és titeket is buzdítalak, ha nem is napi rendszerességgel, de olykor végezzetek el néhány feladatot. (A neten hemzsegnek a gyakorlatok, majd, sőt már most is linkelek egyet a röpke bejegyzés végén.)

De mi is az a kreatív írás?

A kreatív írás egy szövegalkotási módszer, mely az írásra, az alkotói folyamatra fekteti a hangsúlyt, és nem az elkészült művekre. Fejleszti a művészi írásmódot, megtanít a különféle műfajokban való alkotás szabályaira,  a szövegszerkesztési fogások, és a technikai eszközök elsajátítására, másrészt teret enged a szabad önkifejezésre, hogy később eltérhessen az író a megtanult szabályoktól. Tehát nem mereven tanít a fogalmazásírásra, hanem beleéléssel, szerepjátékosi technikákkal hagyja kibontakozni az írókat.


A kreatív írás célja a szórakoztatás, hogy az író beleéléssel, és nem száraz tényismertetésként tudja megosztani másokkal az érzéseket, érzelmeket, hogy fantáziadús módon tudja kifejteni elképzeléseit és gondolatait.

Szerintem ez tök jól hangzik, ezért lelkesen belevágok egy találomra kiválasztott 12 napos gyakorlatba.

A 12-Day Plan of Simple Writing Exercises

Akinek tetszik nyugodtan társulhat, az elkészült feladatot/feladatokat nekem is el lehet küldeni, ha akarjátok ki is teszem őket az oldalra bejegyzésként, vagy a linket, amin mások is láthatják a munkátokat.

+ Akinek vannak jó kis gyakorló feladatai, kreatív írást fejlesztő linkjei, küldje be bátran! :)


(Ui.: Akinek nehézségei vannak az angollal, annak szívesen fordítok.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

© Copyright 2015. Theme by Way2themes