Üdvözöllek idegen! Ha békével jöttél, a kötelező motozást követően görgess lejjebb és vegyél részt az eligazításon!

Még egyszer üdvözölök minden régi barátot és természetesen most idetévedt újoncot!
A következőkben fel szeretném vázolni a blog létrejöttének okát és célját.

Miután a Hopeless Cases saját weboldallal, facebook és twitter profillal is rendelkezik úgy gondoltam, itt az ideje, hogy meghódítsa a Blogger világát. A célom az, hogy közönséget verbuváljak történetemnek (az előbbiekben már említett Hopeless Casesnek), melynek az első része, A zöldfülű már készen áll az olvasók próbájára. Mivel farkastörvények uralkodnak a kiadók háza táján, főleg, ha elsőkötetes szerző az ember lánya, akkor bizony meg kell érteni, hogy csak két fontos dolog segítségével futhat be. Lássuk ezeket:

Egy: Nekünk, íróknak hinnünk kell önmagunkban. Abban, hogy képesek vagyunk elérni a kitűzött céljainkat, a kritikák ellenére sem csüggedünk, sőt, azokat felhasználva fejlődünk, és nem adjuk fel. Számomra nincs is ennél nehezebb, de szerencsére nem vagyok egyedül… itt jön képbe az olvasó.

Kettő: Attól még, hogy hiszünk önmagunkban nem biztos, hogy jók vagyunk, hogy jobbak leszünk. Személyes véleményem szerint, mindig szükség van az olvasók egészséges véleményére. Mit értek egészséges vélemény alatt? Azt, amit én általában építő kritikának nevezek. Úgy gondolom, ha egy író (vagy bármilyen más művész) megosztja azt, amibe időt és energiát fektetett azt nem illik trágár módon lehordani, ha nem tetszik. Tiszteljük egymás munkáját. Bár ezt minden valamire való olvasó tudja, a trolloknak nevezett egyének nem hajlandóak tudomásul venni. Sokfelé kikötöttem már, de itt is hangsúlyozom, hogy a trolloknak nincs helyük köztünk. Hagyjuk is őket, beszéljünk az értékes közönségről. A publikum nem akkor válik értékessé, ha mindenben egyetértőn bólogat, hanem, ha őszinte, hiszen egyfajta mentor szerepet is betölt. Tehát egy írónak olvasókra van szüksége, nem csak azért, hogy a lelkes tábora támogatásával megrohamozhassa a kiadókat és idővel nyomtatott formában tarthassa kezében munkája gyümölcsét, amit még többekkel is megoszthat, hanem azért, mert minél több véleményt tudhat magáénak annál jobban fejlődhet.
Főhősnőnket, Leslie-t idézve: "Szükségem van rád!"

Persze nem csak az önreklámozásról szól ez a blog, hanem írói tippekről is elmélkedek. Minden keddre összeállítók néhány érdekes tudnivalót! Könyvekből, hivatalos és egyéb írással foglalkozó (magyar, angol, francia) oldalakról fogok szemezgetni. Ha valamilyen téma különösen érdekel, akkor írjátok meg, aztán meglátjuk, hogy mit tudok elővarázsolni a cilinderből.

Mielőtt kiszivárognátok a webteremből nézzetek szét ezen a blogon, a weboldalon, facebookon, twitteren.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

© Copyright 2015. Theme by Way2themes